Sociaal Ondernemerschap

De Rode Ondernemers zetten zich in voor Sociaal Ondernemerschap. Echter de term Sociaal Ondernemerschap kent vele uitleg teksten. En niet in elke uitleg zien wij de oplossing en de toekomst liggen van een andere en toekomstgerichte manier van denken. Het verschil zit hem in de nuance “Ondernemer om de wereld te verbeteren” en “Ondernemen en de wereld verbeteren”. Als Rode Ondernemers zijn we van mening dat je ook eerst goed voor jezelf moet zorgen om goed voor andere te kunnen zorgen. Maar dat een goed ondernemer zeker bezig is met zorg voor zijn omgeving,  werknemers en wereld.

De Rode Ondernemers nemen actief deel aan de werkgroep Social Enterprises of Sociaal Ondernemen. Hieronder vind je een eerste stuk van uit de werkgroep. Deelnemen ? Mail ons op thierry@rodeondernemers.nl

  • Werk maken van sociaal ondernemen! (Download)

Conferentie tip: de conferentie ‘Sociaal Ondernemerschap’ in Straatsburg op 16/17 januari 2014;
Boekentip: Verbeter de wereld, begin een bedrijf .  

Willemijn Verloop en Mark Hillen komen dit najaar met een boek over sociaal ondernemerschap: ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’. Het is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt belicht. Vanaf 1 november ligt het in de winkel. Het boek wordt uitgegeven door Business Contact.