29 januari 2013 ~ 0 Comments

Rode Ondernemers bij PvdA Zaanstad

“Rode Ondernemers enorm relevant de komende jaren”

Vanavond was ik te gast in een panel op een goed bezochte bijeenkomst van de PVDA Zaanstreek samen met Mei Li Vos. Opzet van de bijeenkomst was absoluut sprankelend met een markt met relevante partijen en een breed panel aan kandidaten voor een discussie.

Mei Li Vos sprak naast Remco Boas ook bij bijeenkomst van PvdA Zaandam.

Voor mij werd het belang onderstreept waarvoor de Rode Ondernemers enorm relevant zijn de komende jaren. Met de snelle toename van het aantal ZZPers worden met name door onze partij in mijn optiek de MKBers, ondernemers en ZZPers erg op 1 hoop geveegd. Dat er onder  de ruim 700.000 ZZPers een heel groot deel is dat onder het realistisch bestaans minimum zit is natuurlijk verschrikkelijk. En uiteraard moet de PvdA voorop gaan in het creëren van een goed vangnet voor een ieder die daaronder geraakt of dat nou een bijstandsmoeder, werknemer, ZZPer of ondernemer is.

Wat ik enorm mis in onze partij is een visie een plan hoe je de enorme grote groep succesvolle ZZPers en MKBers stimuleert om verder te ondernemen en innoveren. Ik krijg het gevoel dat onze fractie in de tweede kamer met name luistert naar de niet ondernemende ondernemer die het klaagt over zijn onrecht en daar onze fractie wet en regelgeving op afstemt. Deze groep manifesteert zich met name via een FNV-ZZP en ZZP Nederland. En dit zijn de gesprekspartners van onze PvdA fractieleden. Ik vraag me af of succesvolle ondernemers zich aan sluiten bij deze partijen. Mijn gevoel zegt namelijk dat die de tijd en noodzaak hiervan niet inzien en dus krijgt onze fractie in dat geval een zeer gekleurd eenzijdig beeld van de werkelijkheid te zien. Het MKB is de grootste werkgever van NL. In mijn optiek moet je alles op alles zetten om die groep te faciliteren en bedienen. Zorg voor simpelere regelgeving en stimuleer ondernemerschap. Maar er is geen politieke partij die ik dat daadwerkelijk zie doen. De VVD is er met name voor de multinationals. In mijn optiek is het juist de PvdA die de meest aangewezen partij is om voor te gaan in die kentering.

Een blije innovatieve MKber zorgt voor economische groei, banen en een positiever investering klimaat in NL. Een van de belangrijkste manieren om de recessie en de werkeloosheid echt te bestrijden volgens mij.

Remco Boas
Voorzitter

Mei Li Vos en Remco Boas